Hva er forskjellen på macro-, micro-, og nano-influencer? – White Diamond Media - Digital Markedsføring
Skip to content

Digital Marketing Agency in Oslo, Norway

Cart
Hva er forskjellen på macro-, micro-, og nano-influencer?

Hva er forskjellen på macro-, micro-, og nano-influencer?

Influencer-markedsføring har blitt en populær strategi for mange merkevarer for å nå ut til sine målgrupper. Men det kan være vanskelig å vite hva slags influencer man skal velge for å oppnå best mulig resultater. Her vil vi se nærmere på forskjellene mellom macro-, micro-, og nano-influencere, slik at du kan velge den typen influencer som passer best for din merkevare.

Macro-influencer

Macro-influencere har vanligvis et stort følge på sosiale medier, vanligvis mellom 100 000 og en million følgere. Disse influencerne er ofte kjente personer, kjendiser eller idrettsutøvere, og de har ofte en stor tilhengerskare som følger med på alt de gjør og sier.

Fordelene med å bruke macro-influencere er at de har stor rekkevidde og kan nå ut til et bredt publikum på kort tid. De har også ofte en høy grad av autoritet og tillit blant følgerne sine, og kan dermed ha stor påvirkningskraft.

Ulempen med å bruke macro-influencere er at de vanligvis har høye priser for sine tjenester, og kan være mindre engasjerte med sine følgere på grunn av det store antallet av dem.

Micro-influencer

Micro-influencere har vanligvis mellom 1000 og 100 000 følgere på sosiale medier. Disse influencerne kan være vanlige mennesker som har oppnådd en betydelig følge på grunn av sin ekspertise innenfor et bestemt område, for eksempel mat, fitness eller mote.

Fordelen med å bruke micro-influencere er at de vanligvis har en svært engasjert følgerskare som har en høy grad av tillit og lojalitet til influenceren. Micro-influencere kan også være mer rimelige enn macro-influencere, og kan gi bedre avkastning på investeringen.

Ulempen med å bruke micro-influencere er at de vanligvis har begrenset rekkevidde, og kan ikke nå ut til like mange mennesker som macro-influencere. De kan også ha mindre grad av autoritet og tillit sammenlignet med macro-influencere.

Nano-influencer

Nano-influencere er de minste typene av influencere, med vanligvis mellom 100 og 1000 følgere på sosiale medier. Disse influencerne kan være vanlige mennesker som har oppnådd en følgerskare på grunn av sin entusiasme for et bestemt tema eller interesseområde.

Fordelen med å bruke nano-influencere er at de har en svært engasjert følgerskare som ofte har en høy grad av tillit og lojalitet til influenceren.

De kan også være svært nyttige for mindre bedrifter med begrenset markedsføringsbudsjett, da de ofte har en mer engasjert følgerskare og kan dermed gi en større ROI på markedsføringskronene.

En nano-influencer har vanligvis mellom 1 000 og 10 000 følgere. Selv om antallet følgere er relativt lavt, har disse influencerne ofte en høyere engasjementssats enn de større influencerne, da de har en mer personlig tilknytning til følgerne sine. En annen fordel med å bruke nano-influencere er at det er en rimeligere måte å markedsføre på, og kan være spesielt gunstig for nystartede bedrifter med begrenset budsjett.

 

Når du bestemmer deg for hvilken type influencer som passer best for din bedrift, er det viktig å ta hensyn til målgruppen din og markedsføringsbudsjettet ditt. Makro-influencere kan være den riktige veien å gå hvis du ønsker å øke merkevarebevisstheten på en større skala og har råd til å bruke mye på markedsføring. Hvis du derimot ønsker en mer personlig tilnærming og har et strammere budsjett, kan nano-influencere være det beste alternativet.

Hvis du trenger hjelp til å finne riktig influencer for din bedrift og markedsføringsstrategi, kan White Diamond Media hjelpe deg. Vi har erfaring med å samarbeide med influencere og vil kunne veilede deg i prosessen med å finne en influencer som passer for din bedrift. Kontakt oss i dag for å lære mer!

Leave a comment

Error Name required.
Error
Error Comment required.

Please note, comments must be approved before publishing. All fields are required.

Interessert i markedsføring?

Vi hjelper deg gjerne med å markedføre din bedrift, men også gi deg råd og veiledning. Book et uforpliktende møte idag og se hvilke muligheter det er for deg og din bedrift.